Alimentele deshidratate îți păstrează aromele naturale fără a adăuga mirosuri străine datorită materialului din inox rezistent la coroziune din care este confecționat.
Beneficiile uscării alimentelor cu Deshidratorul Universal Demetra SS-10:
✓ Alimentele deshidratate păstrează o cantitate foarte mare de nutrienți comparativ cu alte metode de conservare (înghețare, fierbere, etc). Astfel că, legumele și fructele uscate vor păstra intacte cantitatea de fibre, vitamina C, cât și mineralele precum: seleniu, potasiu și magneziu.
✓ Fructele și legumele care se găsesc din belșug în timpul verii le poți consuma tot anul. Căpșunile, caisele, piersicile, fructele de pădure sunt câteva din fructele pe care le găsim sezonier, iar odată ce sunt uscate acestea devin gustări pline de vitamine pentru timpul iernii.
✓ Prețul fructelor deshidratate este unul destul de costisitor în marketuri și magazinele de profil. Cu ajutorul unui deshidrator profesional poți obține gustările sănătoase la costuri mici, la tine acasă.
✓ Timpul de păstrare a alimentelor deshidratate crește substanțial. Fructele și legumele deshidratate pot fi păstrate perioade lungi (de la câteva luni până la 1-2 ani) fără ca acestea să se altereze sau să-și piardă din proprietăți.
✓ Un aspect important pe care trebuie să-l menționăm este diferența din conținutul caloric pe care îl au fructele uscate față de cele în stare proaspătă. Astfel, pentru comparație, un bol mic de caise deshidratate va fi echivalentul cu 4 caise în stare proaspătă.
Temperatura Deshidratorul Universal Demetra SS-10 este reglabilă între 25-90 grade Celsius, însă pentru fiecare categorie de alimente sunt recomandate următoarele temperaturi care vor permite să păstreze toate proprietățile nutritive:
● Ierburi: 35-52 C
● Aluat la dospit: 43-46 C
● Iaurt: 40 C
● Legume: 49-57 C
● Fructe: 57-73 C
● Carne și pește: 63-68 C
În procesul de deshidratare a alimentelor este foarte important timpul pe care îl vom programa deshidratorului universal Demetra SS-6. În funcție de conținutul de apă a alimentelor, grosimea feliilor și cantitatea pe care o vei folosi, timpul programului de uscare va fi diferit.
Mai jos îți oferim orientativ timpul optim de uscare pentru cele mai des uscate produse:
● Mere: 7-15 ore
● Caise: 20-28 ore
● Banane: 6-10 ore
● Fructe de pădure: 10-15 ore
● Cireșele: 13-21 ore
● Struguri: 22-30 ore
● Prune: 22-30 ore
● Căpșune: 7-15 ore
● Portocale: 2-3 ore
● Verdețuri: 3-7 ore
● Roșii: 3-5 ore
Deshidratorul universal Demetra SS-10 conține 10 tăvi transparente și interschimbabile, care oferă posibilitatea de a usca o cantitate semnificativă de alimente.