Accesorii gard electric (13)

Bandă gard electric (7)

Conectori (5)

Construcție porți (1)

Fir gard electric (19)

Frânghie gard electric (3)

Generatoare de impulsuri (12)

Izolatori (21)

Panouri fotovoltaice (3)

Plasă gard electric (2)

Gardurile electrice sunt o modalitate eficientă de a ține animalele domestice și sălbatice departe de anumite zone sau in anumite. Ele funcționează prin livrarea unui șoc ușor atunci când animalul intră în contact cu firul. Acesta servește ca element de descurajare și antrenează animalul să evite zona. Gardurile electrice pot fi folosite pentru o varietate de scopuri, inclusiv menținerea animalelor într-o anumită zonă sau împiedicarea prădătorilor. De asemenea, sunt utilizate în mod obișnuit pentru a proteja grădinile și culturile de animalele sălbatice.Există diferite tipuri de garduri electrice disponibile pentru diferite tipuri de animale. Chiar și pentru cele care sunt concepute pentru a face față prădătorilor mari, cum ar fi urșii. Gardurile electrice sunt relativ ușor de instalat și întreținut, ceea ce le face o alegere populară atât pentru fermieri, cât și pentru proprietarii de case.

Cateva elemente a unui gard electric:
  • Generator de impulsuri (aparat gard electric): Este componenta principală care transformă energia electrică în impulsuri de înaltă tensiune. Acesta poate fi alimentat de la rețeaua electrică, de la baterii sau de la panouri solare.
  • Fir sau bandă electrică: Firul electric este conductorul prin care trec impulsurile electrice. Poate fi realizat din diverse materiale, precum oțel inoxidabil, aluminiu sau aliaje speciale. Banda electrică este o alternativă mai vizibilă, folosită adesea pentru garduri destinate animalelor de talie mare.
  • Izolatori: Aceștia sunt folosiți pentru a preveni contactul firului sau benzii electrice cu stâlpii gardului, menținând astfel integritatea circuitului electric. Izolatorii pot fi realizați din materiale precum plasticul sau ceramica și sunt montați pe stâlpi.
  • Stâlpi pentru gard: Stâlpii susțin firele sau banda electrică și pot fi realizați din lemn, metal sau plastic. Aceștia trebuie să fie suficient de rezistenți pentru a menține tensiunea firului și pentru a rezista condițiilor meteorologice.
  • Conectori și cleme: Folosiți pentru a asigura conexiuni sigure între fire sau între fire și generatorul de impulsuri. Conectorii de calitate sunt esențiali pentru a preveni pierderile de tensiune.
  • Împământare: Un sistem de împământare eficient este crucial pentru funcționarea corectă a gardului electric. Acesta constă de obicei din tije metalice înfipte în sol, conectate la generatorul de impulsuri.
  • Tester (Voltmetru): Un voltmetru este util pentru a monitoriza tensiunea din gard și pentru a verifica funcționarea corectă a sistemului.
  • Accesorii suplimentare: Porți pentru fir, semne de avertizare, manete pentru porți, și alte elemente care îmbunătățesc funcționalitatea și siguranța gardului electric.