Zootehnie

Recomandari și practici în construcția unui gard electric

Recomandari și practici în construcția unui gard electric.

Instalarea unui gard electric poate părea grea, însă o poate face oricine!

Dacă aveti toate cele necesare pentru un gard electric dar nu știți cum să faceți asta, acest articol e pentru voi!(Produsele scrise cu text cursiv pot fi accesate si vizionate pe site)

Să începem cu materialele necesare. După ce aveți tot setul pentru un gard electric, veți avea nevoie de următoarele instrumente:

•ruletă
•ciocan
•clește de tăiat sârma
dispozitiv de infiletare
•rigla
•cheie tubulară și chei fixe
•creion
•bormașină
•și încă o persoană pentru a ajuta

 

Să începem!

1. În primul rând, se măsoară distanța dintre stâlpi și se introduc cu ajutorul ciocanului în pământ. Ei trebuie să fie la o distanță de 5-10 metri unul de altul. Pentru comoditate, mai întâi se fixează stâlpii de la colțuri și poartă.

2. După ce s-au fixat toți stâlpii, trebuie verificat încă o dată dacă ei sunt la o distanță cat de cat egală, dacă stau drept și stabil și dacă sunt pe linie dreaptă

3. Se marchează pe stâlpii de lemn poziția izolatorilor inelari, este important ca ei sa fie la același nivel pe toți stâlpii. Țineți cont de ceea ca firul trebuie să fie poziționat pe partea exterioară a teritoriului împreună cu izolatorii. Stâlpii de lemn se recomandă a fi tratați pentru a evita putrezirea ulterioară a lor, mai ales în zona care va fi în pământ

4. Înainte de fixarea izolatorilor, se recomandă de a face găuri în locurile marcate pe stâlpi cu bormașina.

5. Se fixează izolatorii pe stâlpi cu ajutorul bormașinii și dispozitivului de infiletare. Izolatorii pentru colț se fixează pe stâlpii de la colțuri și trebuie să fie la 45 grade. Folosirea unui dispozitiv de infiletare ușurează acest proces. El este special făcut pentru a fixa diferite tipuri de izolatori pe stâlp. Izolatorii nu se infiletează până la capăt dar să fie cat mai mare distanță posibilă dintre fir și stâlpi. Asigurați-vă ca folositi izolatori potriviți! Pentru poarta fixați izolatori pentru poarta, la colțuri izolatori pentru colțuri etc.

6. Instalarea firului. Se începe de la un izolator de colț sau de poartă. Capătul firului se fixează cu un conector inelar și cu un conector simplu pentru a rezista în timp. Pentru comoditate puteți folosi un tambur.

7. La fiecare margine a perimetrului, firul trebuie tensionat și fixat din nou cu un conector.

8. Dacă firul trebuie prelungit, se folosesc conectoare.

Se interzice legarea firelor între ele!

9. La construcția porții se folosește setul maner+poartă cu arc de 5 metri. Se fixează un conector inelar strâns bine de arcul din interiorul mânerului, apoi se unește de conectorul pentru poarta.

10. Îndepărtarea vegetației de sub gard este esențială pentru a nu provoca scurt circuite și pentru a nu pierde eficiența gardului.

11. Aparatul de gard electric. Sunt de mai multe tipuri in dependenta de perimetrul inconjurat cu fir. El generează impulsurile, poate fi folosit cu un acumulator, cu adaptor de rețea conectat la 220v sau cu un sistem solar. Trebuie să fie ferit de umezeală. După asta, se face împământarea.

12. După pasul anterior gardul electric va fi pus în funcțiune. Dacă ați făcut tot corect, el trebuie să lucreze. Îl verificați cu ajutorul unui tester, care trebuie să arate minim 6000v pe fir.

Toate materialele necesare pentru un gard electric le avem la noi in magazin!

Dacă aveți nevoie de o consultare mai detaliată sau ajutor în instalarea unui gard, puteți suna oricând la numărul de telefon 068131113

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *